Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Φυγή προς τα εμπρός με αλλαγές και με ανατροπές

O πρωθυπουργός κ.  Γ. Παπανδρέου

       Ανατροπές στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας σχεδιάζει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με χθεσινό του άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης διαβεβαιώνει ότι θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις του για ριζικές αλλαγές.
    Oυσιαστικά ο κ. Γ. Παπανδρέου προαναγγέλλει ένα νέο ξεκίνημα για την κυβέρνησή του επισημαίνοντας ότι θα αναλάβει όλες εκείνες της πρωτοβουλίες που θα βγάλουν την Ελλάδα από την παρακμή με την δημιουργία ενός κράτους κι ενός πολιτικού συστήματος στην υπηρεσία του πολίτη.
    Εκ παραλλήλου ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να στείλει ένα μήνυμα ανανέωσης χρησιμοποιώντας και νέα και άφθαρτα πρόσωπα στην αναμέτρηση για δήμους και περιφέρειες, ενώ στις 3 του Σεπτέμβρη θα επιχειρήσει να υπενθυμίσει το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ στους πολίτες παρουσιάζοντας ένα «κοινωνικό πακέτο» που θα δίνει βαρύτητα σε μέτρα κοινωνικής πρόνοιας για άνεργους, νέους και οικογένειες.

    Αμέσως μετά, από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι «τα δύσκολα πέρασαν» και ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο», θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την οικονομία.
    Ως εκ τούτου θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη παρουσιάζοντας το λεγόμενο αναπτυξιακό πακέτο της κυβέρνησης για την εκπόνηση του οποίου έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους όλα τα υπουργεία.
     Ταυτόχρονα, επιδιώκει να υπενθυμίσει το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ με την παρέμβασή του στην επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος στις 3 Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: