Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Στο 12% το ποσοστό ανεργίας και ...«έχει μέλλον»

Ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος

      Αλματώδη αύξηση παρουσίασε η ανεργία κατά τον μήνα Μάιο προοιωνίζοντας τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Το ποσοστό της ανεργίας εκτοξεύτηκε στο 12% τον περασμένο Μάιο από 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις ανεργίας που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.
     Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Α. Λοβέρδου σύμφωνα με την οποία «το πρόβλημα είναι μεγάλο και έχει μέλλον».
     Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συνεχής αύξηση της ανεργίας, πέραν των κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί, αποτελεί μια «νάρκη» στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος.
     Το υπουργείο Εργασίας περιμένει νέα έξαρση της ανεργίας από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που θα σημάνει νέα επιδείνωση στα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων.
      «Είμαστε ανήσυχοι για το φθινόπωρο» δηλώνει ο υπουργός ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει πως για να υπάρξει κάμψη του φαινομένου θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Ωστόσο αυτή την εποχή η χώρα βρίσκεται σε ύφεση.

    Η σκληρότερη ίσως μορφή του αφορά τους ανέργους μεγάλης ηλικίας, για τους οποίους το υπουργείο εφαρμόζει προγράμματα προστασίας.
    «Δεν δημιουργούμε εμείς την ανεργία, αλλά ως υπουργείο καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε, δηλαδή να φτιάξουμε τα αντίβαρα για να μετριάσουμε τις συνέπειές της» σημειώνει ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: