Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η ατζέντα για ριζικές αλλαγές

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου

Στις 3 Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει τον χαρακτήρα του νέου κοινωνικού κράτους ενώ στις 5 Σεπτέμβρη το Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

  Ακολουθεί η ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα ''εστιάσει'' την αναπτυξιακή πολιτική, σε μία οικονομία που μαστίζεται από βαθιά ύφεση.
   Μέχρι τότε, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να ανέβει στη ΔΕΘ με νέα κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι ότι μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές θα υπάρξουν κάποια κενά στο κυβερνητικό σχήμα.
   Ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει την ευκαιρία για ριζικές αλλαγές για να απαντήσει και στις καθυστερήσεις που έχουν εμφανιστεί σε διάφορους τομείς του κυβερνητικού έργου και να φέρει στο προσκήνιο πρόσωπα με ειδικό βάρος που απαιτείται για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες δουλειές που έχει μπροστά του το κυβερνητικό σχήμα.
  Τον Νοέμβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη λαϊκή ψήφο και τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση του κ.  Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να εισηγηθεί στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: