Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

''Πρόσω Ολοταχώς'' προς ανασχηματισμό


  Δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού τις επόμενες ημέρες.

    Ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην οποία έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός την επεξεργασία αλλαγών στη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργικού συμβουλίου, έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες έχει στα χέρια του ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.
   «Μας ενδιαφέρει να αλλάξει η δομή του κράτους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρξει μια διαφορετική δομή στο υπουργικό συμβούλιο». 
   Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές θα κινηθούν σε δύο επίπεδα.

   Το πρώτο θα αφορά τις αντικαταστάσεις όσων κυβερνητικών στελεχών «ριχτούν» στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ενώ το δεύτερο θα αφορά κορυφαίους υπουργούς, οι οποίοι θα  μετακινηθούν είτε σε άλλα υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν «αρρυθμίες και καθυστερήσεις» στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και του προγράμματος σταθερότητας είτε θα εγκατασταθούν στο μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας επιτελικότερο ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: