Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Αμηχανία με Προειδοποίησεις στην Ρηγίλλης


    Αμηχανία προκαλούν στην Ρηγίλλης οι κινήσεις της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και τα σενάρια περί αποδυνάμωσης του κόμματος στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές με ενδεχόμενες αποχωρήσεις βουλευτών.
    Παρά ταύτα όμως η Ρηγίλλης παρακολουθεί στενά τις συμπεριφορές βουλευτών που είναι σε ανοικτή γραμμή με την Ντόρα και εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την ηγεσία.

    Κομματικά στελέχη ερμήνευαν ότι ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις και ότι αν υπάρξουν «παραβάτες» θα υποστούν τις συνέπειες και  θα έχουν την τύχη του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
    Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματος προέταξε την πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών  εκλογών.
    Η κ. Μπακογιάννη ανεβάζει τους τόνους εναντίον της ΝΔ και του προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά την ώρα που στα κομματικά και δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν φήμες για πρόσωπα που σκέπτονται να αποχωρήσουν από την ΝΔ ή να προκαλέσουν την διαγραφή τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι δημοτικές εκλογές τείνουν να εξελιχθούν σε πηγή εσωστρέφειας για τη ΝΔ. Επισήμως ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε αυτά τα σενάρια κακόβουλα.
    Η κ. Μπακογιάννη αν και δήλωσε ότι η ΝΔ δεν την αφορά και ότι δεν σχεδιάζει καμία διάσπαση επιτέθηκε στην ηγεσία λέγοντας ότι δεν έχει στρατηγική για τις δημοτικές εκλογές και επέστρεψε τον χαρακτηρισμό του εξαπτέρυγου που της είχε αποδώσει ο κ. Σαμαράς.

    «Δεν δέχομαι τον ρόλο του εξαπτέρυγου από κάποιον που είχε υπάρξει εξαπτέρυγο» είπε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά αναφερόμενη στην παλιά ιστορία της πρότασης Σαμαρά για τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο. Συμφώνησε δε με την κριτική του κ. Γιάννη Λούλη ότι τη ΝΔ διοικεί μία μικρή ομάδα με έντονα λαικιστικά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά ενώ ισχυρίστηκε ότι ο πολιτικός χάρτης της χώρας θα αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: