Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ : Πετάει το γάντι... και προκαλεί τριγμούς στη ΝΔ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

           Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού της Ν.Δ  κ. Π. Τατούλης πετάει το γάντι στην τωρινή αλλά και στην προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ και προκαλεί τριγμούς στην αξιωματική αντιπολίτευση με την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο αρκάς ''αντάρτης'' «παίζει» με τη Ρηγίλλης και απειλεί να «αλώσει» το κάστρο της ΝΔ.
 Μια ενδεχόμενη νίκη του κ. Τατούλη στις περιφερειακές εκλογές θα θεωρηθεί μέγα πλήγμα, καθώς η ''Περιφέρεια Πελοποννήσου'' έχει συμβολική σημασία για τη ΝΔ.
Και αυτό,γιατί είναι η πατρίδα και η εκλογική έδρα του προέδρου της  κ. Αντ. Σαμαρά (Μεσσηνία)
καθώς και των δύο αντιπροέδρων, των κκ. Στ. Δήμα (Κόρινθος) και Δ. Αβραμόπουλου (Αρκαδία), και του Γραμματέα του κόμματος κ. Α. Λυκουρέντζου (Αρκαδία).
Ως εκ τούτου μια ήττα του εκλεκτού της Ρηγίλλης,  κ. Δ.Δράκου, θα δημιουργήσει πολιτικούς τριγμούς και αναταράξεις στο κόμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο «αντάρτης», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, κ.Π. Τατούλης δεν διστάζει να επικρίνει τόσο τον κ. Καραμανλή όσο και τον κ. Σαμαρά, ενώ αδιαφορεί για τα πυρά που δέχθηκε προ ημερών από τον γραμματέα Συνδικαλισμού της ΝΔ κ. Ι. Μανώλη (είπε ότι πρέπει να πολεμηθεί σκληρά) και τον κ. Μιχαλολιάκο (είπε ότι είναι θέμα πολιτικής τιμής να ηττηθεί).
     Ετσι εμμένει και προχωρά στην υποψηφιότητά του «χωρίς μικροκομματισμούς και εξαρτήσεις» και επισημαίνει πως ποτέ δεν υπήρξε προσπάθεια ή αναγκαιότητα να επιστρέψει στη ΝΔ ενώ  επικρίνει τις κυβερνήσεις Καραμανλή για το γεγονός ότι
κατέρρευσε ένας σημαντικός για το πολιτικό σύστημα πυλώνας
  ιδεολογίας υπό το βάρος της ταύτισής του με πυλώνα ανικανότητας  και διαφθοράς.
   Ιδιαίτερα επικριτικός είναι και για τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι εξελέγη με σημαία του τη ''ρήξη'' με τον κ. Καραμανλή, τα «τζάκια» και τα συμφέροντα, και υπενθυμίζει στους συνομιλητές  του την προ ημερών διαπίστωσή του:
  «Ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η ''ρήξη'' είναι ''συμβιβασμός'' και ότι το φερόμενο ως καινούργιο είναι μάλλον παμπάλαιο».
 Επίσης, ο κ.Τατούλης ειναι επικριτικός με την Ν.Δ και επισημαίνει πως : «Εμείς εδώ είμαστε για την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια.Ας απαντήσει η ΝΔ πως δίνει μια μάχη για έναν θεσμό που δεν πιστεύει και τον πολέμησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: