Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Εγκύκλιος για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών


          Εγκύκλιο με οδηγίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων θα διακινείται πλέον υποχρεωτικά το χρήμα προς και από τους υποψηφίους των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών,στις εκλογές έστειλε στις τράπεζες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
   Σε εφαρμογή του νόμου 3870/2010 για «τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια των οικονομικών των συνδυασμών και των ίσων ευκαιριών προβολής κατά τον προεκλογικό αγώνα», ο υπουργός ενημερώνει μεταξύ άλλων ότι:
*   Τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών, καθώς και των υποψηφίων θα διακινούνται μέσω ειδικών λογαριασμών που τηρούνται σε τράπεζες εγκατεστημένες  στην Ελλάδα.
*   Η διακίνηση των εσόδων αφορά το σύνολο των ποσών, των δε δαπανών σε ποσοστό 95%.
*   Οι λογαριασμοί τηρούνται στο όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου ή του οριζόμενου διαχειριστή των οικονομικών.
*   Οι καταθέσεις επιτρέπονται μόνον εφόσον γίνονται επώνυμα και εφόσον έχει εξασφαλιστεί η ρητή συναίνεση των προσώπων στο όνομα των οποίων τηρούνται οι ανωτέρω λογαριασμοί.
*   Την ευθύνη για τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του καταθέτη και τη διαπίστωση της σύμφωνης γνώμης των υποψηφίων έχει η οικεία τράπεζα.
      Ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί να ενημερωθούν τα υποκαταστήματα των τραπεζών προκειμένου να διευκολύνουν τις κατά τόπους Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών.
  Βάσει του νόμου, στις επιτροπές αυτές προεδρεύει δικαστικός και συμμετέχουν μέλη του Νομικού Συμβουλίου, του ΣΔΟΕ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ και της ΕΝΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: