Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

E.Βενιζέλος : «Θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή ανηλεώς»

  O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσει το λόγο της έναντι των εταίρων της παρείχε, μέσω της εφημερίδας Guardian, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, πάταξη της φοροδιαφυγής.
    «Η φοροδιαφυγή, μια πρακτική που είναι τόσο παλιά όσο και τα βουνά και η οποία θεωρείται απο όλους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.
    Στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Έλληνας υπουργός Οικονομικών: Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια», ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης για την εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης ... μια μάχη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια μάχη για την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων».
    Στις δηλώσεις του ο ΥΠΟΙΚ δεν παραλείπει να ασκήσει και κριτική στην Ε.Ε, χρεώνοντάς της καθυστερημένη αντίδραση με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
    «Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να έχει κινηθεί γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά από το 2008, όταν ξεκίνησε η κρίση. Αλλά νομίζω ότι τώρα όλοι γνωρίζουν πως οι πάντες πήραν το μάθημά τους», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: