Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Η Α. Διαμαντοπούλου επισημαίνει την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα














  Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου
     Την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα επισημαίνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη της στη Real News, και υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο, τονίζοντας πως δεν αλλάζει θέση στο πλαίσιο για την εκλογή των πρυτάνεων.
    Η υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις περικοπές των αμοιβών τους, αφού είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και σημειώνει ότι «θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να συνεκτιμήσουμε αυτό το γεγονός στην όποια τελική ρύθμιση».
   Ωστόσο, για τις εξαγγελθείσες απεργίες τονίζει ότι «κλειστά σχολεία, χαμένες ώρες και μεροκάματα δεν βοηθούν ούτε τους ίδιους, ούτε την κοινωνία μας και ελπίζω και πιστεύω στην ευαισθησία και στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά».          
   Η υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου, εκτιμά δε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τα σχολικά βιβλία και τις κενές θέσεις, παρά «τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν και τις οποίες παλεύουμε να υπερβούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: