Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αντ. Σαμαράς - Με τη γραμμή του «όχι» απομονωμένος απο την πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ

Αντ. Σαμαράς: «Απαγορευμένη λέξη η χρεοκοπία»    Σταθερά στη σκληρή γραμμή του «όχι» με έντονο «αντιγερμανικό αέρα» αναμένεται να συνεχίσει να κινείται το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, μια στρατηγική επιλογή που αναμένεται να τον φέρει και πάλι αντιμέτωπο με μεγάλο τμήμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
   Χαρακτηριστικό της στρατηγικής του κ. Σαμαρά είναι η συνειδητή επιλογή του, όπως λένε στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη της ΝΔ, να βρίσκεται απέναντι από τη γερμανική κυβέρνηση και κυρίως την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
   Είναι χαρακτηριστική η κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικρίνει στα μέσα της περασμένης εβδομάδας τη συμφωνία της κυρίας Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τονίζοντας ότι :
   «Βερολίνο και Παρίσι δεν έδειξαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη».
   Πολλά στελέχη της ΝΔ προβλέπουν έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης με το ΕΛΚ και ειδικά με το Βερολίνο, το οποίο έχει στη «μαύρη λίστα» τον κ. Σαμαρά.    Στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε πολιτικά αλλά και οικονομικά επιχειρήματα για να πείσει τους συνομιλητές του, αλλά δεν έπεισε - και το αναγνώρισε και ο ίδιος, με τη δημόσια επισήμανση ότι :
  «Oι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους απόψεις».
   Το κλίμα στους κόλπους του ΕΛΚ δεν έχει αλλάξει για τον πρόεδρο της ΝΔ και σε σημαντικό τμήμα υπάρχει η άποψη ότι είναι «λαϊκιστής»- όπως αναφέρουν- και λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το ''προσωπικό'' και ''κομματικό όφελος'', αγνοώντας το εθνικό συμφέρον.
   Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του κλίματος σε επίπεδο ΕΛΚ και σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι δύο αντιπρόεδροι, οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας.
   Το ΕΛΚ θα συνεχίσει να πιέζει τον πρόεδρο της ΝΔ σε αλλαγή στάσης και όπως εκτιμούν στελέχη με διπλωματική εμπειρία οι πιέσεις θα αυξηθούν.
   Το ΕΛΚ έχει ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές- κάποιοι εξ αυτών ζητούν ακόμη και αποβολή της ΝΔ από την ομάδα- σε ειδική συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: