Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Γιάννης Μανιάτης - Απομακρύνεται το Φ/Γ πλοίο ΤΟΜΚΟ


Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης
     Απομακρύνεται την επόμενη εβδομάδα το Φ/Γ πλοίο ΤΟΜΚΟ που βρίσκεται κατασχεμένο για λαθρεμπορία τσιγάρων από 10.02.2011 στην είσοδο του λιμανιού του Ναυπλίου.
    Οι μέχρι τώρα προσπάθειες για την απομάκρυνσή του δεν είχαν αποδώσει, εξαιτίας της πολυπλοκότητας της υπόθεσης με εμπλοκή λαθρεμπορίας, παραβάσεων του τελωνειακού κώδικα, παραβάσεων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, κ.ά.
       Σε σύσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος την προηγούμενη Δευτέρα 08.08.2011 με την συμμετοχή των Υφυπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη και Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, του λιμενάρχη Ναυπλίου, του Γενικού Διευθυντή Τελωνείων, καθώς και του Διευθυντή του γραφείου του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, κ. Παντ. Οικονόμου, αντιμετωπίστηκαν όλα τα θέματα και προσδιορίστηκε ο τρόπος επίλυσής τους. Είχε προηγηθεί συνεννόηση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη, με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ο οποίος χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης.
    Την Τρίτη 09.08.2011, ανακοινώθηκε από τις Τελωνειακές Υπηρεσίες στον λιμενάρχη Ναυπλίου ότι την επόμενη εβδομάδα το φορτίο του πλοίου θα αποθηκευτεί σε χώρο που προσδιορίστηκε μετά από συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλίου και στη συνέχεια, με την ευθύνη του Λιμενικού Σώματος, το πλοίο θα απομακρυνθεί από το λιμάνι του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: