Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τηλε...θεατές της κρίσης οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Ο Νικολά Σαρκοζί παραθερίζει στο Καπ Νεγκρ της δυτικής Ριβιέρας.  Η Ανγκελα Μέρκελ συνεχίζει...τις διακοπές της στο νότιο Τιρόλο της Ιταλίας  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρακολουθεί τις   Σε ρυθμό διακοπών αντιμετώπισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη διεθνή οικονομική έκρηξη. Περιορίστηκαν σε τηλεδιασκέψεις μετά το σοκ της πιστοληπτικής υποβάθμισης των ΗΠΑ.
   Ως απλοί τηλε...θεατές παρακολουθούν οι ηγέτες της ΕΕ τη διπλή κρίση χρέους που πλήττει Ευρωζώνη και Ηνωμένες Πολιτείες. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από τα τουριστικά θέρετρα όπου βρίσκονται οι περισσότεροι για διακοπές περιορίστηκαν σε τηλεδιασκέψεις, με στόχο να μεταφέρουν μηνύματα... αποφασιστικότητας στις αγορές.
   Παρίσι και Βερολίνο εξέδωσαν μάλιστα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο ανέφεραν ότι αποτελεί "δέσμευση" η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
   Η αδράνεια των Ευρωπαίων έγινε θέμα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους "Financial Times" να ασκούν σκληρή κριτική στην ατολμία και την ανεπάρκεια των πολιτικών αρχηγών και να κάνουν λόγο για ηγέτες με... νεροπίστολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: