Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ευ. Βενιζέλος : «Οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν άνοιγμα της αγοράς»

Ευ. Βενιζέλος: «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι» Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος
    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος  βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Εurobank EFG με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ευκαιρίες και Προοπτικές» και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι :
   «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σ' ένα πάρα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά από τρία συνεχή χρόνια ύφεσης, είναι λογικό να υπάρχει αβεβαιότητα, αμφιβολία, είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια περιδίνηση και ότι καλούμαστε να σπάσουμε έναν φαύλο κύκλο».
   Ο ίδιος επισήμανε ότι «έχουμε καλύψει ένα σημαντικό και κρίσιμο μέρος του δρόμου μας προς τη δημοσιονομική προσαρμογή. Οι χρονιές που ακολουθούν είναι πάρα πολύ κρίσιμες γιατί πρέπει να βγούμε από την εστία αυτής της περιδίνησης και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα που εφαρμόζεται τώρα μετά την απόφαση της 21ης Ιουλίου, στόχος είναι στα μέσα του 2014 η χώρα να μπορεί αξιόπιστα να πει ότι έχει βγει από αυτή την εστία της κρίσης».
    Σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να δει κανείς τις ιδιωτικοποιήσεις μόνο ταμειακά ή κυρίως ταμειακά.
    Ιδιωτικοποίηση σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, μικρότερο και καλύτερο κράτος, μείωση της δημόσιας δαπάνης, άνοιγμα της αγοράς, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κυρίως νέες επενδυτικές ευκαιρίες που θα πρέπει να γίνουν γνωστές στους ξένους επενδυτές και από τους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων σε λίγες εβδομάδες στο Λονδίνο στο πλαίσιο του «6ου Annual Greek RoadShow».

Δεν υπάρχουν σχόλια: