Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Hλ.Μόσιαλος : ''Στόχος είναι να έχουμε μια δημόσια και όχι κρατική ή κομματική τηλεόραση"

Expert Image


 "Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η κυβέρνηση κάνει ένα τεράστιο βήμα.
   Στόχος είναι να έχουμε μια δημόσια και όχι κρατική ή κομματική τηλεόραση", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την α' φάση της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για νέες αλλαγές στον Τύπο, συγκεκριμένα στα ιδιωτικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιφερειακά ΜΜΕ, τη διαφήμιση και τις καταχωρίσεις ιδιωτικών εταιρειών στις εφημερίδες.
 "Η ΕΡΤ ανήκει στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ αποτελεί αίτημα της τρόικας ο κ. Μόσιαλος απάντησε πως ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ είναι "απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας... 
   Στα ριζικά μέτρα εξυγίανσης που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται το κλείσιμο του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΤ1) και του ψηφιακού "Σινέ/Σπορ +", τα προγράμματα των οποίων ενσωματώνονται πλέον στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3 αντίστοιχα, η σταδιακή μείωση του προσωπικού, η κατάργηση του Ι.Ο.Μ. (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) και του Ε.Ο.Α. (Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο) και η ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων τους στη Διεύθυνση Μουσείου ? Αρχείου της ΕΡΤ Α.Ε. και η διακοπή της έκδοσης του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση".
  Επίσης καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα Μεσαία και διατηρούνται 5 απ' αυτούς για εθνικούς λόγους, συγχωνεύονται διοικητικά οι υφιστάμενοι 19 Περιφερειακοί Ρ/Σ σε 9, με ενιαία διοίκηση, καθώς και οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης σε έναν.
  Το πόσοι συμβασιούχοι θα μείνουν θα εξαρτηθεί από το ΔΣ της ΕΡΤ και το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας, ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.
   Κεντρικός στόχος της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ είναι η αποκρατικοποίησή της, η διαφάνεια στη λειτουργία της και η προώθηση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στην ιδιωτική τηλεόραση, η οποία θα βασίζεται τους Ελληνες δημιουργούς και παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: