Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αννα Διαμαντοπούλου: «Κόμματα και παρατάξεις δεν έχουν λόγο στα πανεπιστήμια»

Αννα Διαμαντοπούλου: «Κόμματα και παρατάξεις δεν έχουν λόγο στα πανεπιστήμια» Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου
   «Κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια» υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου αιτιολογώντας τις θεσμικές αλλαγές που από αύριο τίθενται σε διαδικασία ψήφισής τους από τη Βουλή.
  Επιμένοντας μέχρι τέλους στις διατάξεις του νέου νόμου-πλαισίου που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους πανεπιστημιακούς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυρία Διαμαντοπούλου επιτίθεται σε όσους δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τον νέο νόμο, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία αρνείται να υπερψηφίσει διατάξεις τις οποίες υποστήριζε ως κυβέρνηση.
   Ο νέος νόμος-πλαίσιο εισάγεται αύριο για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψήφισή του θα έχει ολοκληρωθεί ως το απόγευμα της Τετάρτης.
   Η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει αποφασίσει να δεχθεί ορισμένες τροποποιήσεις που προτείνουν οι πρυτανικές αρχές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγές που αγγίζουν τον πυρήνα της μεταρρύθμισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: