Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Διχάζουν τη Ν.Δ.η στρατηγική πόλωσης και η εκλογολογία

Διχάζουν τη Ν.Δ. τα σενάρια συγκυβέρνησης Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς
   Εμπόδια στην προσπάθειά του να συντηρήσει την εκλογολογία και την πόλωση, που θα τον βοηθήσουν στο να κρατά συσπειρωμένη την κομματική του βάση, θέτουν στον κ. Αντ. Σαμαρά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί -μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του- "εκλογές" , βουλευτές όπως ο Κ. Χατζηδάκης επισημαίνουν την ανάγκη υπευθυνότητας από όλα τα κόμματα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας, ακόμη και πριν από τις εκλογές.
    Ουσιαστικά η ΝΔ εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα διχασμένη ως προς τη στρατηγική επιλογή Σαμαρά να καταθέσει αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
   Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και οι βουλευτές που ανήκουν στον δικό του "σκληρό πυρήνα", και στον αντίποδα οι λεγόμενοι μετριοπαθείς, όπως είναι οι κ. Χατζηδάκης, Δένδιας, Χατζηγάκης και Κυρ. Μητσοτάκης, που θεωρούν ότι "οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα".
    Οι παραφωνίες αυτές έχουν προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου -εν όψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ- να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: