Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Στ.Λαμπρινίδης - Μήνυμα συμπαράστασης προς τους Ιμβρίους

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο O υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
     Τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στην Ίμβρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 ετών Ιεροσύνης και 20 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.
  «Επισκέπτομαι την Ίμβρο με βαθιά συγκίνηση και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους κατοίκους της» είπε ο κ. Λαμπρινίδης, για να αναφερθεί και στα «προβλήματα και τις δοκιμασίες στα χρόνια που πέρασαν» για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
  «Είμαι εδώ για να σας πω ότι στεκόμαστε δίπλα σας και δεν σας ξεχνάμε» συνέχισε.
   Ο υπουργός αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έχουν γίνει από πλευράς της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς και στη στήριξη της Ελλάδας ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
  «Πολλά είναι ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν. Οι εκκλησίες σας, οι τάφοι των προγόνων σας, τα σχολεία των παιδιών σας, οι περιουσίες σας που είναι εδώ, όλα αυτά που συνιστούν την κοινή μας μνήμη στην Ίμβρο πρέπει να διατηρηθούν και να ξαναζωντανέψουν, όπως ξαναζωντανεύουν σήμερα με την επίσκεψη τόσων απόδημων Ιμβριωτών στο αγαπημένο τους νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: