Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τα «Μικρά Διονύσια» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Θέατρο Επιδαύρου
        Ο Οιδίποδας, η Αντιγόνη, ο Προμηθέας, η Κασσάνδρα, η Κλυταιμνήστρα κι ο Αγαμένοντας, η Ηλέκτρα και ο Ορέστης, ο Ετεοκλής και η Εκάβη, ο Αίαντας, η Ελένη, Αγγελιαφόρος και Φύλακας, από κοινού με τη Λυσιστράτη, τη Μυρρίνη, τον Πλούτο, τις Νεφέλες ή τον Κύκλωπα, εμβληματικές μορφές του αρχαίου θεάτρου, εμφανίζονται πάνω στη σκηνή, ως προσκεκλημένοι της μνήμης, καθώς ένας «αφανής ήρωας» του θεάτρου, ένας τεχνικός, που ζυμώθηκε με την ιστορία, συνομιλεί νοερά μαζί τους. Με τις μορφές που σφράγισαν την ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και τη δική του ζωή, αλλά και με τους ρόλους, με τα κείμενα, που έχουν διανύσει πολύ μεγαλύτερη πορεία μέσα στον χρόνο, ανοίγοντας πάντοτε διάλογο με το «τώρα».
    Οι ήρωες των μεγάλων συγγραφέων του αρχαίου δράματος θα «παρελάσουν» αυτή τη φορά, από τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.
    Την Παρασκευή, 12, και το Σάββατο, 13 Αυγούστου, στις 21:00, η «ορχήστρα» της Επιδαύρου θα λάμψει από τα πενήντα κεράκια, που θα σβήσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, γιορτάζοντας μισό αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας με την παράσταση «Μικρά Διονύσια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: