Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Γ. Ραγκούσης : «Το πολιτικό σύστημα αλλάζει όταν δεν εκφράζει την κοινωνία»

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης
        Σε συνέντευξή του στη Real-news ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης, και στο ερώτημα τι θα γίνει εάν το πολιτικό σύστημα δεν υιοθετήσει το αίτημα της κοινωνίας για απελευθέρωση και πραγματικές μεταρρυθμίσεις, απαντά:
  «Στη Δημοκρατία, όταν το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να εκφράσει την κοινωνία, αυτό που αλλάζει δεν είναι η κοινωνία και οι απαιτήσεις της, είναι το κομματικό σύστημα και το προσωπικό που το εκπροσωπεί».
   «Όταν λέμε απελευθέρωση, εννοούμε απελευθέρωση. Με κανόνες, διαφάνεια και δικαιοσύνη» επαναλαμβάνει για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί ο υπουργός.
    Ο Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζει ότι «θα υπάρξουν κανόνες απελευθέρωσης και όχι προσχήματα ή πληθυσμιακά τεχνάσματα, όπως ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, για να μην αλλάξει τίποτα».
     Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπογραμμίζει επίσης, ότι δεν πρόκειται για προσωπική του πολιτική, αλλά «η απελευθέρωση των επαγγελμάτων συνιστά κορυφαία επιλογή της κυβέρνησής μας, προγραμματική μας δέσμευση και πάνω απ' όλα εθνική ανάγκη για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση, την τόνωση της απασχόλησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».
    Ο υπουργός κ. Γ.Ραγκούσης τονίζει επίσης ότι «ο νόμος που οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν προβλέπει από τις 2 Ιουλίου την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων».
  «Άρα είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο» και συνεχίζει «ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί μέσα στο καλοκαίρι δεν ήταν προσωπική μου απόφαση, αλλά ρητή πρόβλεψη του νόμου που υπερψηφίστηκε στη Βουλή από τον Φεβρουάριο του 2011.     
    Ένας νόμος ο οποίος προβλέπει απελευθέρωση και όχι προστασία κάποιων σημερινών αδικαιολόγητων προνομιών" .
    Για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Ραγκούσης επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
    Τέλος, δηλώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από πρόωρες εκλογές αλλά «ένταση της προσπάθειας, πίστη και ευλαβική προσήλωση στους εθνικούς στόχους» για την έξοδο από την κρίση.
   «Η διάσωση και η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας περνά από τον ανηφορικό και δύσκολο δρόμο που βαδίζουμε και ο οποίος, προφανώς, δεν πρόκειται να ανακοπεί η να αλλάξει από τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: