Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τέλος στα σενάρια για συγκυβέρνηση και για εκλογές έβαλε ο πρωθυπουργός από το Υπουργικό Συμβούλιο

  Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
    Οι συγκλίσεις είναι μεν απαραίτητες, αλλά πρέπει να τελειώνουν τα σενάρια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.    
   Πρόσθεσε ότι η σεναριολογία που επανέρχεται δημιουργεί ένα κλίμα που, χωρίς λόγο, «δημιουργεί πρόβλημα και στη δουλειά μας».
   «Θα είναι και εγκληματικό να μπούμε εμείς σε μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία, είτε περί εκλογών, είτε περί συγκυβερνήσεων».   Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του υπογράμμισε την αναγκαιότητα εφαρμογής των νόμων, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει αδύναμους θεσμούς, γεγονός το οποίο, όπως είπε, «διαχρονικά είναι διαλυτικό για την ευνομία, αλλά και για το αίσθημα δικαίου, καθώς δημιουργεί την αίσθηση στους πολίτες ότι οι νόμοι που ψηφίζονται δεν εφαρμόζονται αυτομάτως, ή δεν εφαρμόζονται γενικά, ή εφαρμόζονται μεροληπτικώς υπέρ του ενός και όχι του άλλου και ούτω καθ' εξής».  Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου απέδωσε το φαινόμενο σε «μια πελατειακή αντίληψη που είναι διάχυτη», αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει πολυπλοκότητα των νόμων που δυσχεραίνει την εφαρμογή τους.  
  Ο πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου, ενόψει της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου ζήτησε γραπτή ενημέρωση από τους υπουργούς για «τις 2-3 πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες ανά υπουργείο, για το διάστημα μέχρι το τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αυτές».
  Σχετικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία την επένδυση του Κατάρ στον νέο τραπεζικό όμιλο που δημιουργείται μετά την συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank, προσθέτοντας ότι «με τις αλλαγές που θα γίνουν στον τραπεζικό τομέα τους επόμενους μήνες, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα, μια αξιόπιστη εικόνα, αλλά και πολύ γερές βάσεις πια του τραπεζικού μας συστήματος, που θα μπορέσουν να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: