Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γιάννης Μανιάτης :«Ικανοποίηση ενός πολύχρονου αιτήματος για την Ήπειρο»

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  Γιάννης Μανιάτης
        Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στην Άρτα ανέφερε τα εξής:
«Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την διάταξη με την οποία γίνεται υποχρεωτικό για τη ΔΕΠΑ, ένα χρόνο μετά την διέλευση του αγωγού, να δημιουργήσει την Εταιρεία Φυσικού Αερίου Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
     Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πολύχρονου αιτήματος για την Ήπειρο, ώστε ο αγωγός αυτός να μην είναι αγωγός διέλευσης αλλά να είναι αγωγός έλευσης.
     Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχω πάρα πολλές φορές συζητήσει με τους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας και έχοντας εξετάσει 11 εναλλακτικές λύσεις για την διέλευση του αγωγού, έχουμε βρει εκείνες με την μικρότερη δυνατή ζημιά, γιατί κατανοούμε ότι κανένας δεν θέλει να περάσει από το σπίτι του ένας αγωγός φυσικού αερίου.
     Κάναμε ό,τι είναι τεχνικά εφικτό για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις.
    Η εντολή που έχει πάρει η ΔΕΠΑ είναι να μην σκεφτεί καθόλου το κόστος, ώστε να γίνει το καλύτερο.
    Όπως γνωρίζετε ο αγωγός αυτός θα φέρει φυσικό αέριο από την Κασπία και το Αζερμπαϊτζάν στην Βόρεια Ελλάδα, που θα διασχίσει και από εκεί θα πάει Ιταλία και μετά σε όλες τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.
    Είναι ένα έργο το οποίο ανταγωνίζονται δύο άλλοι αγωγοί. Και γι’ αυτό παλεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο πρώην Πρωθυπουργός, παλεύουμε όλοι.
    Και το ευχάριστο είναι ότι υλοποιείται επιτέλους η δέσμευση να πραγματοποιηθεί επιτέλους η Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
    Κρατήστε στο μυαλό σας 500 τουλάχιστον θέσεις –άμεσα απασχολούμενοι- άλλες τουλάχιστον 1000 θέσεις έμμεσα απασχολούμενοι, μια μείωση τουλάχιστον 20% του κόστους λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλης της Ηπείρου, του κόστους των νοικοκυριών και μια τεράστια κινητικότητα με νέες θέσεις στον χώρο της οικοδομής και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
     Όλα αυτά μπορούμε να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά και να αξιοποιήσουμε τα θετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: