Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ζοζέ Μπαρόζο : ''Η κρίση εξαπλώνεται'' - ζητά ανασχεδιασμό των μηχανισμών διάσωσης

Οι τολμηρές αποφάσεις του Ιουλίου πρέπει να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, τονίζει ο Πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν O πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο
   «Διαχειριζόμαστε μια κρίση που δεν επηρεάζει μόνο την περιφέρεια της ευρωζώνης» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, καλώντας με επιστολή του τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ να επισπεύσουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου του Ιουλίου.
   Οι αποφάσεις δεν επηρεάζουν όπως θα επιθυμούσαμε τις αγορές, τονίζει ο Μπαρόζο και ζητά επαναξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένου και του ύψους των κεφαλαίων τους, των υφιστάμενων και μελλοντικών ευρωπαϊκών μηχανισμών διάσωσης (EFSF και ESM) για να αποτραπεί η επέκταση της κρίσης χρέους.
    «Οι τολμηρές αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, δεν έχουν την επίδραση που θα θέλαμε στις αγορές» σημειώνει ο Πορτογάλος αξιωματούχος.
    «Απευθύνω έκκληση για ταχεία επαναξιολόγηση όλων των στοιχείων που σχετίζονται με τον EFSF, και συνακολούθως με τον ESM, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είναι εξοπλισμένοι με τα εργαλεία για την αντιμετώπιση του κίνδυνου εξάπλωσης [της κρίσης]», αναφέρει ο πρόεδρος της Κομισιόν στην επιστολή του προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: