Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο Σύνταγμα

Ειδικά συνεργεία του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν την περιοχή από τα χημικά, τις πέτρες, τα σπασμένα και καμένα υλικά και μάρμαρα, καθώς και να πλύνουν τους δρόμους.
    Συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή των ζημιών από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Σύνταγμα.
    Ζημιές έχουν προκληθεί σε πεζοδρόμια, κολονάκια, ξηλωμένους κυβόλιθους, ενώ εντελώς κατεστραμμένα είναι όλα τα μαρμάρινα παγκάκια της πλατείας Συντάγματος, καθώς και οι μαρμαρορθώσεις στα σιντριβάνια, περιμετρικά και πλησίον του αρχαιολογικού κομματιού της πλατείας.
   Πολλές λεηλατημένες ηλεκτρονικές πινακίδες του δήμου, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, μαζί και με τα διαφημιστικά τους πλαίσια στην Φιλελλήνων, την Αμαλίας και μπροστά από την Πανεπιστημίου.
   Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές που έχουν υποστεί 50 και πλέον καταστήματα γύρω από το Σύνταγμα, κυρίως στην Μητροπόλεως, την Έρμου, την Κ. Σερβίας, την Κολοκοτρώνη μέχρι και την Αθηνάς.
  Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κάτι που είχε ήδη προαποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: