Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μέρκελ για την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο

Μπαράκ Ομπάμα και Άγκελα ΜέρκελΜπαράκ Ομπάμα και Άγκελα Μέρκελ
     Με φόντο τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ευρώπη εν όψει της Συνόδου Κορυφής, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στη Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη και την ανάγκη εξεύρευσης λύσης.
      Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος και η Άνγκελα Μέρκελ θεωρούν ότι είναι σημαντικό να επιλυθεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης προκειμένου να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία.
    «Ο πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για το θέμα της κρίσης της ευρωζώνης» πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
     Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία» προσθέτει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
      Ενώ η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει το δικό της πολιτικό αδιέξοδο για τον αμερικανικό δανεισμό, η κυβένρηση των ΗΠΑ έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για πιθανές ανεξέλεγκτες συνέπειες της ευρωπαϊκές κρίσης:

     - Ενδεικτικά, μόλις τη Δευτέρα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τίμοθι Γκάιτνερ είχε καλέσει τις Βρυξέλλες να αναλάβουν δράση και να εμποδίσουν τη διεύρυνση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: