Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ε. Βενιζέλος : «Έχουμε ένα πρόγραμμα, πιστεύουμε στην εφαρμογή του και τις προοπτικές του και θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους»

 O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
     Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Αμερικανό ομόλογο του στην Ουάσινγκτον, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στις προσπάθειες της Ελλάδας, και δεσμεύτηκε ότι οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ στο ΔΝΤ θα εισηγηθούν θετικά για τη συμμετοχή του Ταμείου στο δεύτερο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα.
    «Έχουμε ένα πρόγραμμα, πιστεύουμε στην εφαρμογή του και τις προοπτικές του και θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους» είναι το «πεντακάθαρο και ισχυρό μήνυμα» που ζητά από όλους τους εμπλεκομένους (ΔΝΤ, IIF, ΗΠΑ, ΕΕ, ΕΚΤ) να καταστήσουν σαφές στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που ξεκίνησε ήδη τον μαραθώνιο συναντήσεων στην Ουάσιγκτον.
     «Η προστασία και η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους αποτελεί μέτρο αυτοπροστασίας για το ευρώ ως διεθνές νόμισμα, ως κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά και για την Ευρωζώνη, ως οικονομική και πολιτική οντότητα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
    O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε επίσης οτι :
   «Πρέπει να στείλουμε από εδώ όλοι μας -το ΔΝΤ, το IIF, η αμερικανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ- ένα πεντακάθαρο και ισχυρό μήνυμα: 
    Έχουμε ένα πρόγραμμα, πιστεύουμε στην εφαρμογή του και τις προοπτικές του και θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.»
    Η Ελλάδα αποτελεί μια ελκυστική υπόθεση ανασυγκρότησης, ελπίδας και αισιοδοξίας ενός ιστορικού έθνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: