Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Π.Οικονόμου : «Θα ανατραπούν οι παραλογισμοί»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής ΟικονόμουΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου
      Την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναξιολογήσει τους συντελεστές ΦΠΑ επαναλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, δίνοντας το στίγμα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
     «Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ισοδύναμο, αλλά θα ανατραπούν οι παραλογισμοί όπου υπάρχουν.

     Ειδικά για την εστίαση, προσωπικά διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλού θα μειωθούν οι συντελεστές και αλλού όχι» δηλώνει ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σημειώνει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επανορθώσει τις αδικίες και θα εκλογικεύσει και θα απλοποιήσει τη φορολογία.
    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς έχει πολύ ισχυρές αντιστάσεις, αλλά τονίζει ότι «δεν έχω άλλη επιλογή από το να αναμετρηθώ με τη φοροδιαφυγή. Η φοροδιαφυγή είναι το μόνο στοίχημα».
    Ο κ. Π. Οικονόμου υποστηρίζει  ότι «η δική μου δουλειά είναι να βρω λεφτά χωρίς να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία» ενώ σημειώνει «με το Μεσοπρόθεσμο θα βγούμε ομαλά από το μνημόνιο χωρίς στάση πληρωμών».

    Παράλληλα, ο κ. Π. Οικονόμου, με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ότι μόλις υπουργοποιήθηκε έγινε από πολέμιος του μνημονίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία
τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και «η πολιτική που επίμονα διακινεί σε ένα και μόνο αποτέλεσμα θα μπορούσε, τελικά, να οδηγήσει: να πάμε σε στάση πληρωμών».
     «Όλα αυτά βέβαια, να συμβούν επί ΠΑΣΟΚ, ώστε να τα χρεωθεί και μετά… να ξαναέρθουμε εμείς!

      Την πολιτική αυτή υποστηρίζει βέβαια, ομόθυμα, η εγχώρια κλεπτοκρατία: οι ίδιες συμμορίες, οι οποίες διασπάθισαν, καταλήστευσαν, λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004 - 2009 και, στην συνέχεια, έβγαλαν αυτά τα λεφτά έξω.
    Με σκοπό να τα ξαναφέρουν ''μετά την χρεοκοπία'' ώστε να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί».
     «Είναι πια φανερό γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει την εκπροσώπηση όσων ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας.        
      Είναι πια φανερό γιατί έχει ήδη εισέλθει σε φάση υστερίας, διαπιστώνοντας ότι, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι απλώς διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο, αλλά γίνεται εφικτή και η ομαλή συνέχεια της πατρίδας μας, απαλλαγμένης από τις παθογένειες και τους κύκλους του παρελθόντος των οποίων την συντήρηση υποστηρίζει το κόμμα του κυρίου Σαμαρά» προσθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου  και, καταλήγοντας, αναφέρει:
     «Εν κατακλείδι ένα ερώτημα: Καλά, ο κ. Σαμαράς ως υπουργός δεν εγνώριζε πρόσωπα και πράγματα, έργα και ημέρες της κλεπτοκρατίας.

      Εξακολουθεί και σήμερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην καταλαβαίνει τίποτα για τις επιδιώξεις και την δράση της;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: