Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Επίδαυρος : Με ''δυνατό χειροκρότημα'' δόθηκε η πρεμιέρα της«Μήδειας»















    Με πολλά μπράβο και πολύ δυνατό χειροκρότημα δόθηκε η πρεμιέρα της«Μήδειας» του Ευριπίδη, το βράδυ της Παρασκευής, στην Επίδαυρο, με κοινό που άγγιξε τις επτά χιλιάδες.
     Με την Αμαλία Μουτούση να δεσπόζει και να κυριαρχεί, η παράσταση του Αντώνη Αντύπα, λιτή και καθαρή, έδωσε προτεραιότητα στο κείμενο και την έξοχη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, ενώ με τις ερμηνείες τους οι ηθοποιοί άφησαν την τραγωδία να μιλήσει.Με πολλά μπράβο η πρεμιέρα της «Μήδειας» στην  Επίδαυρο  Η Αμαλία Μουτούση ερμήνευσε τη Μήδεια στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη στην παράσταση που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής (22/7) το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα. Μαζί της ο Χρήστος Λούλης - Ιάσων. Στο βάθος διακρίνεται ο Χορός των γυναικών
   Συνοδοιπόροι τους η Ελένη Καραΐνδρου με τη μουσική της και η σκηνογραφία του Γιώργου Πάτσα, με το απομεινάρι της πλώρης της "Αργώς" μοναδικό, ουσιαστικά, στοιχείο του σκηνικού, με πολλαπλές χρήσεις.
   Ο Χορός με τα δέκα πέντε κορίτσια συνέβαλε καθοριστικά με τις κοφτές μικρές κινήσεις του, ενώ η κορυφαία της Μαρίας Καλλιμάνη κέρδισε τις εντυπώσεις.
   Με τον υπόλοιπο θίασο να παρεμβαίνει ουσιαστικά, -Αρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Ημελλος, Γιάννης Νταλιάνης, Θέμις Πάνου- η "Μήδεια" άγγιξε τους θεατές που στο τέλος έφυγαν ικανοποιημένοι και χορτασμένοι από την ερμηνείες, κυρίως της Αμαλίας Μουτούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: