Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Μιχ. Χρυσοχοΐδης:«Από το σχέδιο διάσωσης να πάμε στο σχέδιο ανάκαμψης»

Μιχ. Χρυσοχοΐδης:«Από το σχέδιο διάσωσης να πάμε στο σχέδιο ανάκαμψης» O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης
     «Μετατρέπουμε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας σε σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας» υποστηρίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
          «Ο δρόμος άνοιξε. Ηδη κάνουμε αποφασιστικά βήματα. Πιστεύω ότι στη θέση της κακοφωνίας και των καθυστερήσεων της προηγούμενης περιόδου διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα για το τι συνιστά τελικά μια αποτελεσματική απάντηση στην κρίση. Οχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της ΕΕ.
   Οι εταίροι μας αντιλαμβάνονται πλέον ότι βοηθώντας την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, βοηθούν το ευρώ. Πριν από δέκα μήνες ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια.
Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά.
    Μετατρέπουμε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από ένα μονοδιάστατο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας»,  τονίζει ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης.    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει οτι:
    «Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά. Μετατρέπουμε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από ένα μονοδιάστατο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.
    Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κάνουμε την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφή, χωρίς να στηριζόμαστε σε δανεικά.
    Τα 20-25 δισ. ευρώ που χάθηκαν από την αγορά λόγω της ύφεσης μπορούν να επιστρέψουν τα επόμενα δύο χρόνια στην ελληνική οικονομία.
    Η αναθέρμανση της οικονομίας μπορεί να ξεκινήσει πλέον άμεσα με την επιτάχυνση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και νέες τεχνολογίες. Διαμορφώνονται ευκαιρίες για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις.
    Η άρση της αβεβαιότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα εξυπηρέτησης του χρέους δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη, ήδη από το 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: