Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Άμεση παρέμβαση του Γ. Μανιάτη για βοήθεια στη Κύπρο

Ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , κ. Γιάννης Μανιάτης
    Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , κ. Γιάννη Μανιάτη, μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο.
    Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την έκρηξη  που σημειώθηκε στη ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και βρισκόμενος ακόμη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, συνοδεύοντας σε επίσημη επίσκεψη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Αντώνη Πασχαλίδη,  καθώς και με άλλα στελέχη της κυπριακής κυβέρνησης,  προκειμένου να υπάρξει άμεσος συντονισμός δράσεων και να παρασχεθεί κάθε δυνατή σχετική βοήθεια από την πλευρά του ελληνικού κράτους.
     Μετά τις συνεννοήσεις που έγιναν αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο από την ΔΕΗ ΑΕ, μέσω της αποστολής φορητών ηλεκτροπαραγωγικών ζευγών ισχύος  90-120 MW,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό έλλειμμα  των  400 MW  που αντιμετωπίζει η Κύπρος.
     Στην επικοινωνία και παρέμβαση του Υφυπουργού, κ. Γ. Μανιάτη, αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κ. Στέφανος Στεφάνου στην χθεσινή του ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: