Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δ. Χριστόφιας: «Οι ευθύνες για την τραγωδία θα αποδοθούν»

Δ. Χριστόφιας: «Οι ευθύνες για την τραγωδία θα αποδοθούν» Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας
    Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όποιον κι αν βαρύνουν, από το ανώτατο μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο, μέσα από πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, αιτίων και λόγων που οδήγησαν στην τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό.
    Ο κύπριος πρόεδρος τόνισε, ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς και τους νόμους του κράτους, που έχει τρωθεί μετά τα τραγικά γεγονότα στη ναυτική βάση.
   Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην οικονομία του τόπου, επισημαίνοντας ότι μπροστά μας έχουμε το πιεστικό καθήκον να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την τραγωδία.
    Διαβεβαίωσε, ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία του τόπου, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα και βοήθεια που προσφέρεται στην Κύπρο.
    Ανέφερε, ακόμη, ότι οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για την αποκατάσταστη των ζημιών σε σπίτια, υποστατικά και περιουσίες.
    Ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προετοιμασία για την κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: