Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου : «Πάρτε αποφάσεις τώρα»

Αγωνιώδης επιστολή Παπανδρέου: «Πάρτε αποφάσεις τώρα» Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο   του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
     Ο πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητεί από τους εταίρους να μη χαθεί άλλος χρόνος.
     Με την επιστολή αυτή ο πρωθυπουργός  κ. Γ. Παπανδρέου καλεί τους ευρωπαίους εταίρους να πάρουν αποφάσεις τώρα για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη και να μην αφήσουν τον χρόνο να περάσει ως τον Σεπτέμβριο.
     Χθες, Πρωθυπουργός συνομίλησε και τηλεφωνικώς με τον κ. Γιούνκερ λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Εurogroup.
    Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν ότι στο εξής θα δημοσιοποιούνται περισσότερα στοιχεία για τις κρίσιμες διαβουλεύσεις που κάνει η κυβέρνηση, ώστε να αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα.
   Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει το καθήκον της, με μεταρρυθμίσεις που εκτείνονται πέραν του μνημονίου, και ότι αναμένει ανάλογη ανταπόκριση από την Ευρώπη.

   Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, επισήμανε στη συνεδρίαση του Eurogroup ότι είναι πολύ σημαντικό να σταλεί ένα καθαρό και σαφές μήνυμα σταθερότητας της Ευρωζώνης, και στο μεταξύ να διαμορφωθεί το χρονικό περιθώριο για να γίνει η επεξεργασία όλων των τεχνικών ζητημάτων, με στόχο όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου, δηλαδή πριν από τον έλεγχο για την εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου.
    Η ανησυχία της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο καθυστέρησης στη λήψη των αποφάσεων αποτυπώθηκε στη ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλ. Μόσιαλου, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα θα κάνει το καθήκον της και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.              
      «Είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα ανταποκριθούν στην ανάγκη διασφάλισης μιας ισχυρής, ενωμένης και αλληλέγγυας Ευρώπης», αναφέρει η ανακοίνωση.    
     Η κυβέρνηση ζητεί μηχανισμούς ικανούς να αντικρούουν τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.
    «Είναι τώρα η ώρα των αποφάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: