Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αλλοι ''ποντάριζαν'' στα CDS... και αλλοι για εκλογές

Ο Αντ. Σαμαράς δύσκολα μπορεί τώρα να συνεχίσει την πολιτική της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι πιέσεις για συναίνεση αναμένεται να ενταθούν  Ο πρόεδρος της Ν.Δ κ.Αντ. Σαμαράς
     Ο πρόεδρος της Ν.Δ κ.Αντ. Σαμαράς δύσκολα μπορεί τώρα να συνεχίσει την πολιτική της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι πιέσεις για συναίνεση αναμένεται να ενταθούν.
    Ακόμη και κορυφαία στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι πλέον δεν τίθεται άμεσα θέμα πρόωρων εκλογών.
    Στον "αέρα" οι επιλογές του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες είχαν αμιγώς προεκλογικό περιεχόμενο.
    Μετέωρο αφήνει τον πολιτικό σχεδιασμό και τη στρατηγική του κ. Αντ. Σαμαρά για εκλογές μέσα στο '11, η απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
    Μετά τα όσα ανακοινώθηκαν από τις Βρυξέλλες, το βράδυ της Πέμπτης, ακόμη και κορυφαία στελέχη της ΝΔ εκτιμούν πλέον ότι το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα απομακρύνεται, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει μία σταθερή βάση πάνω στην οποία "πατά" πλέον και θα προσπαθήσει -μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας- να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
     Το νέο τοπίο, έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, ανατρέπει εν πολλοίς τα σχέδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
     Στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι λίγα τα στελέχη που πιστεύουν πράγματι ότι η Ευρώπη έδωσε χρόνο στη χώρα μας για να υλοποιήσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: