Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Μιχ.Χρυσοχοΐδης : «Eπιτάχυνση και αναθεώρηση του ΕΣΠΑ για την αναστύλωση της οικονομίας»

 Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
      Σε συνέντευξή του στη Real News,  ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλει επίσκεψη του στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 14 Ιουλίου για να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση και την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.
    «Θα θέσω υπόψη της Ευρωπαικής Επιτροπής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο άμεσης επιτάχυνσης της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.
    Η πρόταση αυτή θα συνδυαστεί με την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης των προγραμμάτων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η έμφαση θα δοθεί στη βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και στην ενίσχυση της απασχόλησης» αναφέρει.
    Ο υπουργός κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης υποστηρίζει οτι η  εκλογολογία δε βοηθά σε τίποτα, ενώ εκτιμά πως «η εκτόνωση της έντασης θα έρθει όταν έρθει η οριστική διάσωση της χώρας και όταν γίνει πραγματικότητα η αναστύλωση της οικονομίας».
    Τέλος, ο υπουργός  κ.Μιχ. Χρυσοχοΐδης, τονίζει ότι το κράτος πρέπει να αλλάξει ριζικά και γρήγορα και τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος τον Σεπτέμβριο,  λέγοντας ότι «θα αφορά τη Δ' Ελληνική Δημοκρατία και θα τελειώνει η κατά τα άλλα ατελείωτη μεταπολίτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: