Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Λευκωσία - Αποσύρει τους υπουργούς του το ΔΗΚΟ - Παραιτήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση

 O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δήμητρης Χριστόφιας
    Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στη Λευκωσία, καθώς το ΔΗΚΟ αποφάσισε να αποσύρει τους δύο υπουργούς που είχε ορίσει στην κυβέρνηση, θέλοντας να ασκήσει πίεση στον πρόεδρο Χριστόφια για άμεσες διορθωτικές κινήσεις στην οικονομία, αλλά και να αποφύγει πρόσθετο πολιτικό κόστος από τις κυβερνητικές ευθύνες για την έκρηξη στο Μαρί.
    Μετά τον υπουργό Εξωτερικών, Μ. Κυπριανού, που παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, με απόφαση του προέδρου του ΔΗΚΟ,  Μ. Καρογιάν, και οι άλλοι δύο υπουργοί του κόμματος, οι υπουργοί Εμπορίου, Α. Πασχαλίδης, και Υγείας, Χ. Πατσαλίδης, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο Χριστόφια.
     Εν μέσω επικρίσεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση της Κύπρου και την οικονομική κρίση στη χώρα που την οδηγεί σύντομα στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραιτήθηκε σήμερα η κυπριακή κυβέρνηση.
     Τις παραιτήσεις όλων των μελών της κυβέρνησης είχε ζητήσει στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
    Σήμερα και 11 υπουργοί της κυβέρνησης υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για να σχηματιστεί σε λίγες ημέρες κυβέρνηση εθνικής ενότητας από προσωπικότητες όλων των πολιτικών χώρων, ικανή να αντιμετωπίσει τη σοβούσα οικονομική και πολιτική κρίση στην Κύπρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: