Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ασύλληπτη η τραγωδία στη Νορβηγία - Ξεπερνούν τους 91 οι νεκροί

  

    Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της τραγωδίας στη Νορβηγία, καθώς από τις δύο δολοφονικές επιθέσεις, στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, οι νεκροί ξεπερνούν τους 91.
   Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο νησί Ουτόγια ήταν Νορβηγός ντυμένος αστυνομικός, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο άτομο συνδέεται και με την επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, που προκάλεσε χάος στη νορβηγική πρωτεύουσα.
    «Ο παράδεισος των παιδικών μου χρόνων μετατράπηκε σε κόλαση» δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ, το Σάββατο.
    Η μαζική δολοφονία είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της Ευρώπης, με προηγούμενη την επίθεση στη Μαδρίτη, το 2004, όπου σκοτώθηκαν 191 άτομα.
     Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί στην Ουτόγια μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, καθώς ακόμη αναζητώνται θύματα μέσα στο νερό...
    Τόσο ο Νορβηγός πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας της Νορβηγίας, αλλά ορκίστηκαν πως αποκλείεται μία τέτοια πράξη να οδηγήσει τη χώρα στη σιωπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: