Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κάρολος Παπούλιας : «Εθνικό διακύβευμα η εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης»

Ο κ. Παπούλιας ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας συγκλονισμένος από την τραγωδία στην Νορβηγία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κάρολος Παπούλιας
   To εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του για την 37η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας.
   Στη λιτή εκδήλωση που έγινε στο προεδρικό μέγαρο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέλη της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αντιστασιακοί και πολλοί άλλοι.
     Ο κ. Παπούλιας ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας συγκλονισμένος από την τραγωδία στη Νορβηγία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον νορβηγικό λαό.
     «Η επίθεση αυτή μάς θυμίζει πόσο σκοτάδι μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη φύση και πού μπορεί να οδηγήσει η διαπαιδαγώγηση στο μίσος» τόνισε.
     Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, είπε ότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς.
     Επισήμανε ότι το εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: