Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ FINANCIAL TIMES : «Μοναδική ρεαλιστική φωνή στην Ευρώπη, ο Παπανδρέου»

«Μοναδική ρεαλιστική φωνή στην Ευρώπη, ο Παπανδρέου» O Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
      Κατηγορώντας για πολιτική μυωπία και οπορτουνισμό τους ευρωπαίους πολιτικούς, αναλυτής των FT επισημαίνει ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα πρέπει χωρίς καθυστερήσεις να πάρει τις αποφάσεις της, τονίζοντας ότι η μοναδική ρεαλιστική φωνή στην Ευρώπη ήταν του Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή του προς του eurogroup.
    "Σήμανε η ώρα των σοβαρών αποφάσεων για την Ευρώπη", υπογραμμίζει σε άρθρο γνώμης στους Financial Times ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου στον κόσμο επενδυτικού οίκου Pimco.
    "Με την πολιτική μυωπία και τον οπορτουνισμό τους, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ενέτειναν και διόγκωσαν το πρόβλημα του χρέους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειες μολύνοντας επιπλέον και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με χρέη που αναπόφευκτα θα αναδιαρθρωθούν", επισημαίνει.

    "Η μοναδική ρεαλιστική φωνή στην Ευρώπη", γράφει ο Ελ Εριαν, "ήταν του Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup. Ο κ. Παπανδρέου", συνεχίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, "έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά την επεξεργασία και εφαρμογή μεθόδων που να ανταποκρίνονται στο τρίπτυχο: βιωσιμότητα του χρέους, πρόσβαση στις αγορές και ανάπτυξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: