Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ψήφος υποστήριξης με όρους

Ψήφος υποστήριξης με όρους   Οι υπουργοί Οικονομικών Ελλά δος και ΗΠΑ κ.κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και Τίμοθι Γκάιτνερ
    Οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ στηρίζουν και θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη στην Ελλάδα, αρκεί η χώρα μας να εφαρμόσει στο ακέραιο το οικονομικό πρόγραμμα και να υλοποιήσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.
    Αυτό προέκυψε από τις συναντήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, και τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ουάσιγκτον.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκάιτνερ ήταν πολύ βοηθητικός, και τόνισε την ισχυρή υποστήριξη του ίδιου και του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
     Ο Αμερικανός υπουργός υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ.
    Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών καλωσόρισε την πρόοδο που έχει κάνει ήδη η Ελλάδα.                  
    Υπογράμμισε όμως την ανάγκη να υλοποιηθεί πλήρως το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, επί του οποίου έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση.
    Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά και η προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση, μέσω μεταξύ άλλων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας.
   "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και θα εκφράσει την υποστήριξή της και σε διμερές επίπεδο και μέσα στο ΔΝΤ.
     Αυτό είναι ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς τις αγορές, προς τη διεθνή κοινότητα, είναι μια πράξη υποστήριξης της Ελλάδος και των πολιτών της", τόνισε από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: