Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Χίλαρι Κλίντον : ''Στηρίζουμε Ελλάδα και Παπανδρέου''

Η Ουάσιγκτον στηρίζει ΠαπανδρέουΗ Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον με φόντο τον Παρθενώνα
    Σε εντυπωσιακή λεκτική στήριξη της Ελλάδος και του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προσωπικά για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης προχώρησε η Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας.
    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών συζήτησε εκτενώς την κατάσταση της οικονομίας τόσο με τον κ. Παπανδρέου όσο και με τους κκ. Στ. Λαμπρινίδη και Ευ. Βενιζέλο.
    Αν και λεκτική, η στήριξη της Ουάσιγκτον θεωρείται πολύ θετική για την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης μάχης που θα δοθεί αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες για την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας καθώς και για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.
    Από τις συζητήσεις της κυρίας Κλίντον διεφάνη ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θεωρεί πολύ σημαντική την έκβαση της σχετικής συζήτησης στους κόλπους της ΕΕ για την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης σε διεθνές επίπεδο.
    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Παπανδρέου να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και να ξαναφέρει την οικονομία της Ελλάδος στον σωστό δρόμο και να την κάνει πιο ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
    «Η δέσμευση για τη μείωση του ελλείμματος και η έγκριση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής ήταν τα πρώτα ζωτικά βήματα. Δεν ήταν εύκολες αποφάσεις, ήταν αποφάσεις ευθύνης» πρόσθεσε η κυρία Κλίντον που πάντως δεν απέφυγε να υπενθυμίσει ότι :
     «H δυσκολία είναι η συνεχής πρόοδος με την ίδια αποφασιστικότητα και αφοσίωση. Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μη φανούν αμέσως, θα αποδώσουν με την πάροδο του χρόνου, το ξέρουμε».
     Η ανάδειξη της οικονομίας σε βασικό σημείο της ατζέντας της επίσκεψης Κλίντον φαίνεται και από το γεγονός ότι την συνόδευαν τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις, Ρόμπερτ Χόρματς όσο και ο Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ειδικός απεσταλμένος του Στέητ Ντιπάρτμεντ για θέματα ενέργειας στην περιοχή της Ευρασίας.
      Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως δούμε και άλλους αμερικανούς αξιωματούχους με αρμοδιότητες σχετικές με την οικονομία να επισκέπτονται προσεχώς τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: