Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Πυρετός» διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής

«Πυρετός» διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος  Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
     Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , λίγη ώρα μετά την άφιξή του στη βελγική πρωτεύουσα για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
   Η ελληνική αντιπροσωπεία ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα τη φάση της προετοιμασίας της ενόψει των συζητήσεων που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
   Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου είχε τις προηγούμενες ώρες διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κ.κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο , Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ καθώς και με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι , της Πορτογαλίας κ. Πέδρο Κοέλιο , της Ιρλανδίας κ. Εντα Κένι και της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουϊς Θαπατέρο.
    Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων καμία λύση δεν έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί.
    Παρά ταύτα εκφράζεται η ελπίδα ότι οι συννενοήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό θα αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα πριν την έναρξη της Συνόδου, την Πέμπτη.
    Με αυτά τα δεδομένα η ελληνική πλευρά αποφέυγει δηλώσεις και τοποθετήσεις και περιορίζεται στην δημοσιοποίηση των «κόκκινων γραμμών» που έχει στην ατζέντα της.
    Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για αυτή τη σύνοδο είναι :

«H Ελλάδα να μέινει όρθια» και ότι σε αυτό το πλαίσιο
ο πρωθυπουργός  κ. Γ. Παπανδρέου «δίνει τη μάχη για να είναι το χρέος βιώσιμο και να μειωθούν τα βάρη για τους πολίτες, για την προστασία των καταθέσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: