Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ε.Βενιζέλος : ''Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012''

Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 O υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος
   Την πίστη του ότι η ελληνική οικονομία θα επανακτήσει θετικό πρόσημο ανάπτυξης το 2012, εκδηλώνει σε συνέντευξή του προς το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
   "Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η ελπίδα μας και ο στόχος μας. Διότι, χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατό να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέφερε ως κορυφαίες προτεραιότητες την επιτάχυνση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αποκρατικοποιήσεις.
  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο κόσμος της ελληνικής ναυτιλίας στις αποκρατικοποιήσεις.

  Όσον αφορά τις χιλιάδες των πολιτών που εκφράζουν την αντίθεση τους στα μέτρα λιτότητας στους δρόμους, όπως αναφέρει το Ρόιτερ, ο Αντιπρόεδρος είπε ότι δεν είναι τόσο σφοδρή, λαμβανομένου υπόψη του σοκ που δέχθηκε η κοινωνία από την κρίση:
  "Η μοναδική κορυφαία προτεραιότητά μας είναι να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και την εμπιστοσύνη του κόσμου στη χώρα", είπε, προσθέτοντας:     
  "Πληρώνουμε ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά έχουμε μία αποστολή και τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να τη φέρουμε σε πέρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: