Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Tην άμεση απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων ζητεί η τρόικα

   Σε δυσεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών να ζητήσουν «ένα σαφές πολιτικό μήνυμα», που πρέπει να αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης για την άμεση απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων.
    Οι εκπρόσωποι της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να μάθουν πότε και πόσες απομακρύνσεις προσωπικού θα γίνουν, αμφισβητώντας τις προθέσεις του υπουργείου.
    O κ. Μανιτάκης, θεωρεί ότι προηγείται η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός του δημοσίου και, κυρίως, οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου μετά την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης και στη συνέχεια να υπολογίσουν το πόσοι πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο.

    Και βεβαίως, με δεδομένο ότι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, ο στόχος για 150.000 αποχωρήσεις έως το 2015 είναι εφικτός και μάλιστα μπορεί να υπερκαλυφθεί, ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται με βεβαιότητα ότι θα καταργηθεί περίπου το 50% των δομών του κράτους και θα μειωθούν κατά το ήμισυ οι θέσεις ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: