Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σε ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας επιδίδεται η ΔΗΜΑΡ



ΔΗΜΑΡ: Παίρνουμε πάνω μας την υπόθεση των εργασιακών     Σε ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας επιδίδεται η ΔΗΜΑΡ, καθώς το κατηγορηματικό «όχι» που εξέφρασε το κόμμα για τις αλλαγές στα εργασιακά δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού όσο και για την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα.
      Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ υπολογίζει τα ''υπέρ'' και τα ''κατά''  που θα προκύψουν σε κάθε περίπτωση από τη στάση που θα κρατήσει στην επικείμενη ψηφοφορία για τα μέτρα, ενώ πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος για την τελική επιλογή και τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν.
       Κυρίαρχο στο εσωτερικό του κόμματος το «όχι» στα εργασιακά, ακόμα και αν όλα τα μέτρα ενταχθούν σε ένα άρθρο.
        Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ψηφίσουν οι βουλευτές «παρών» και όχι «κατά»
       Ο κ. Φ. Κουβέλης συγκάλεσε, μάλιστα, χτες έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να συζητηθεί η στάση του κόμματος στην κατάθεση ενός άρθρου στη Βουλή για το σύνολο του πακέτου των μέτρων.
     Μετά τη συνεδρίαση, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι η Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχτεί τις προτάσεις για τις εργασιακές σχέσεις.
     «Απευθυνόμαστε στους Eυρωπαίους εταίρους μας», επισήμανε ο κ. Λυκούδης, «και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας».
     H Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει ότι η τελική συμφωνία με την τρόικα καθώς και οι αποφάσεις του κόμματος θα οριστικοποιηθούν μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: