Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Eurogroup : Συμμορφωθείτε με τις υποχρεώσείς σας

   Για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα ενημερώθηκαν την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένονται στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. 
    Το Eurogroup κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί, σύμφωνα με τον Guardian.

     Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνει νέα συνάντηση στις 8 Νοεμβρίου, εφόσον μέχρι τότε είναι διαθέσιμα τα έγγραφα (σ.σ. προφανώς η έκθεση της τρόικας) τα οποία θα δείχνουν ότι η Αθήνα έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της.
    Από την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, την Τετάρτη, δεν προέκυψαν αποφάσεις για το ελληνικό θέμα, όπως άλλωστε είχαν νωρίτερα καταστήσει σαφές με δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς αναμένεται η έκθεση της τρόικας.
    «Ακόμη είμαστε αντιμέτωποι με τρεις διαφορετικές απόψεις για το τι θα πρέπει να γίνει με την Ελλάδα», ανέφεραν κύκλοι των Βρυξελλών, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
    Οι διαφωνίες αυτές φαίνεται ότι είναι ο σημαντικότερος λόγος για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην κατάρτιση της οριστικής έκθεσης της τρόικας. 
    Αναπάντητο παραμένει επίσης το ερώτημα της διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτή είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας.
    Οι ειδικοί της τρόικας συμφωνούν πάντως ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα και περισσότερο χρόνο προκειμένου να σταθεί στα πόδια της. 
    Το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: