Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Το Eurogroup πιέζει για την πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και για ''ενεργό'' συμμετοχή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


   Πρώτα ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή και αμέσως με­τά α­νασχηματισμό με ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Το αίτημα αυτό προβάλλει πλέον το ''Eurogroup'', το οποίο πιέζει για την πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να τεθούν προ των ευθυνών τους οι κυβερνητικοί εταίροι.
    Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν για ανασχηματισμό -αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων- με την ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
     Οι Βρυξέλλες δηλώνουν όμως πεπεισμένες ότι προκειμένου να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να αναλάβουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση. 
     Κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το ''θρίλερ'' των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών για κάθε απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς δημιουργεί συνεχή προσκόμματα στην ταχεία και αποτελεσματική προώθηση του έργου της κυβέρνησης.
     Το Μέγαρο Μαξίμου δεν εμφανίζεται αρνητικό στην πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων για την ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  σε νέο κυβερνητικό σχήμα.
     Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά πιθανή, παρότι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου το διαψεύδουν επισήμως δηλώνοντας ότι ουδεμία κρούση έχει γίνει.
    Δεν έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα τη ΔΗΜΑΡ το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αναφέρουν στη ΔΗΜΑΡ,  χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη εάν τεθεί θέμα ανασχηματισμού.
    Πάντως στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται με αποφασιστικό τρόπο και κυρίως με ενιαία φωνή, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν δυσλειτουργίες και αρρυθμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: