Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας : « Είμαστε δύναμη σωτηρίας και όχι καταστροφής»


Ομιλία Τσίπρα στο Ίλιον    Eπίθεση στην κυβέρνηση και κατά του κ.Α. Σαμαρά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Παρασκευής, σε ομιλία του στην Ηλιούπολη.                
      «Πως θέλετε να μην επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα με ένα πρωθυπουργό που θέλει βραβείο Γκίνες, που πηγαίνει και τους λέει ότι εξοντώσαμε τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για ρεκόρ Γκίνες του ελληνικού λαού.
     Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με αντίστοιχο τρόπο μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή, με αφορμή το προωθούμενο πακέτο μέτρων. 
     Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, επισήμανε: 
    « Ο Σαμαράς αντί να πει στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και πως δεν μπορούν να ζητάν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βγήκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και είπε να πάρουμε το βραβείο Γκίνες γιατί αυτό που κάναμε ήταν επίτευγμα.
      Είναι επίτευγμα για τον κ. Σαμαρά που έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους, που δεν μπορούν συνάνθρωποί μας να πάρουν φάρμακα».
    Από το στόχαστρο του Τσίπρα δεν ξέφυγαν και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η χώρα εκπροσωπείται από 3μελή αντιπροσωπεία μερκελιστών». 
    Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι «καιροφυλακτεί για να καταρρεύσει η χώρα» λέγοντας ότι «είναι μια διεστραμμένη και διαστρεβλωμένη άποψη» ενώ συμπλήρωσε ότι «εμείς δεν θα διαχειριστούμε την καταστροφή αλλά τη σωτηρία της χώρας.   
    Είμαστε δύναμη σωτηρίας και όχι καταστροφής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: