Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ : Η διαπραγμάτευση δεν ξεκίνησε ποτέ, για να τελειώσει σήμερα

     «Η διαπραγμάτευση, στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός, δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για το τέλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Επιπλέον, η Κουμουνδούρου αμφισβητεί το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η ψήφιση των μέτρων θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, λέγοντας ότι «η συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας που αποδομεί συνολικά την Ευρώπη».
     «Δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία όταν τα 31 δισ. ευρώ της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δημόσιο τους έλεγχο, για την εξόφληση εντόκων γραμματίων και για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Χάος είναι το μνημόνιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
      Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στα τρία κόμματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «έχουν αποδεχτεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους, τη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων στρωμάτων και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων».
     «Τα κυβερνητικά μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στα μνημονιακά σχέδια κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και υποτέλειας της χώρας στους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: