Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αλ.Τσίπρας : «Τρικομματική κοινοπραξία μερκελιστών»

   Τη δυσφορία του για την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή.                      
   Μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «σ' αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή, η χώρα εκπροσωπείται διεθνώς από μια τρικομματική κοινοπραξία ''μερκελιστών''».
    «Χθες, ο πρωθυπουργός, αντί να εξηγήσει σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και ότι δεν μπορούν να ζητάνε νέες περικοπές, γιατί θα πεθαίνει ο κόσμος στον δρόμο, είπε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πως πρέπει να πάρουμε το βραβείο Γκίνες, γιατί αυτό που κάναμε είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα: να μην μπορούν οι καρκινοπαθείς να αγοράσουν τα φάρμακά τους και οι άνεργοι να έχουν υπερβεί τα 1,2 εκατομμύρια» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
    «Στη Σύνοδο Κορυφής αναδείχθηκε πως η μόνη στρατηγική που υπάρχει είναι αυτή της κ. Μέρκελ.
    Υπάρχουν σημαντικές αντιθέσεις, μια κίνηση συγκρότησης συμμαχίας απ' τις χώρες του Νότου, την οποία έσπασε ο κ. Σαμαράς. 
   Αντί να ενδιαφερθεί για την αποστολή του Ολάντ στη Μάλτα, ενδιαφέρθηκε να καλωσορίσει την κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και να επιβεβαιώσει πως ο μόνος υπαρκτός άξονας είναι αυτός της γερμανικής Ευρώπης» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: