Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Μεϊμαράκη για την εξεταστική για το μνημόνιο

      O γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, είπε πως αν η συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσδιοριστεί σύντομα το κόμμα του θα προβεί σε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής.
   Το θέμα έχει τεθεί ήδη σε δυο συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ενώ θα τεθεί εκ νέου και στην επόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Ι.Δραγασάκη, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Π.Λαφαζάνη, εξήγησε ο κ.Βούτσης.
    «Το μεταφέρουμε μετ’ επιτάσεως και σε περίπτωση άρνησης του προέδρου να δρομολογήσει την συζήτηση της πρότασής μας στην Ολομέλεια όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», σχολίασε και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η πλήρης υποβάθμιση του κοινοβουλίου».
     Ακόμη παρέπεμψε σε δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα στην Βουλή όπου είχε προειδοποιήσει τον κ. Μεϊμαράκη ότι «αν δούμε ότι πάτε να συγκαλύψετε, να μην φέρετε στη Βουλή την πιο κραυγαλέα υπόθεση για το πώς έχει φτάσει η χώρα ως εδώ, δεν θα σας χαριστούμε», κάνοντας λόγο για (πολιτική) μομφή σε βάρος του.
   
Ο Ευ.Μεϊμαράκης    Στην απάντηση του Ευ.Μεϊμαράκη μέσω του Γραφείου Τύπου επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής, «απαντώντας στην Ολομέλεια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Αλέξη Τσίπρα, είχε επισημάνει ότι στις προθέσεις του είναι να συζητηθεί σε σύντομο χρόνο η υποβληθείσα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο».
    Άλλωστε η Βουλή δρα ανοιχτά και δημοκρατικά και όλοι οι βουλευτές επιθυμούν να γίνει μια τέτοια συζήτηση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες» προστίθεται.
    Ακόμη προστίθεται ότι ο «πρόεδρος της Βουλής δεν λειτουργεί υπό το κράτος του εκβιασμού. Εάν αληθεύει ότι ο κ. Βούτσης έχει κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ την υιοθετεί, ας πραγματοποιήσει την απειλή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: