Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ - Καθίζηση και Συρρίκνωση


ΠΑΣΟΚ
    Ο κ. Ε. Βενιζέλος βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Τα περιθώρια πρωτοβουλιών για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ είναι περιορισμένα ενώ δεν τον ευνοεί και η πολιτική συγκυρία.
    Οι λεγόμενοι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ είτε έχουν επιλέξει την αποστασιοποίηση είτε έχουν εχθρικές διαθέσεις απέναντί του.
    Το ΠΑΣΟΚ, μέσα στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του Μνημονίου, διέρρηξε τις σχέσεις του με τους παραδοσιακούς κοινωνικούς του συμμάχους.
     Οι πολίτες έχουν ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο, με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα της τελευταίας τριετίας που άλλαξαν τις συνθήκες ζωής των πολιτών και έριξαν δραματικά το βιοτικό τους επίπεδο.
     Η κοινωνική βάση που απέμεινε στο ΠΑΣΟΚ, θα συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο από εδώ και πέρα ενώ αν περάσουν μέτρα οριζόντιων περικοπών σε συντάξεις και κατάργηση δώρων και επιδομάτων, οι άνθρωποι αυτοί θα γυρίσουν,οριστικά, την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ. 
     Ο κ.Βενιζέλος διαβλέπει τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης και αμφισβήτησής του να πλησιάζει.
     Γνωρίζει ότι αν το ΠΑΣΟΚ συρθεί σε κριτικές και επικριτικές απόψεις για το μνημόνιο και τα μέτρα, ο επόμενος στόχος θα είναι ο ίδιος αφού υπήρξε Υπουργός Οικονομικών και εκφραστής των πολιτικών αυτών.
     Το πρόβλημα του κ.Βενιζέλου είναι ότι δε τον ευνοούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες αλλά και η συγκυρία.
     Οι ραγδαίες εξελίξεις που κυοφορούνται στο ΠΑΣΟΚ μετατρέπονται ίσως και στο μεγαλύτερο πρόβλημα του κ. Α. Σαμαρά που επιθυμεί κυβερνητική σταθερότητα και παραμονή στην εξουσία.
     Όλα αυτά αποτελούν μία από τις πολλές πτυχές των ραγδαίων εξελίξεων που πρόκειται να ακολουθήσουν στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: